Teknovol ‘de Geçirdiğim +1 Yıllık Deneyim

Bilal Uçar
Bilal Uçar
13 Kas 2017

Teknovol ‘de geçirdiğim bir yılı aşkın sürede kendime neler kattığımdan bahsettim.

Teknovol ‘de Geçirdiğim +1 Yıllık Deneyim

Bir süre Freelance işler yaptıktan sonra artık bir şirkette işe girip, çalışma ortamını görmem gerekiyordu. Bunun için üçüncü sınıfın başlarında (2016 – 2017 eğitim-öğretim yılı) arayışlara girmiştim. Facebook’ta gördüğüm sponsorlu reklam alanında bir şirketin ekip arkadaşı aradğını gördüm. Bu şirket tabiki TEKNOVOL :)

Açıklamaları okuduktan sonra hemen başvurdum. Ofiste tadilat olduğu için birkaç gün sonra gelmem istendi. Heyecanlı birkaç günün ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Teknokent’inde çalışmalarını sürdüren TEKNOVOL ‘e gittim. İlk defa okulumuzun Teknokent’ine gittim. İlk defa gitmemin nedeni muhtemelen kampüsün en uzak noktasında olması. Her neyse gittiğimde tadilat hala bitmemişti. Hatta masa kurulumu yapılıyordu. Ben de işin bir ucundan tutmaya çalıştım. Tam istediğim start-up ortamıydı.

Daha önceden web siteleriyle uğraştığım için bu şirket ilgimi çekmişti. HTML, CSS ve WordPress temeli bilgim vardı. Ancak bu konularda kendimi geliştirmem gerekiyordu. Sadece işlerle kalmayıp aynı zamanda ekip çalışmasını ve müşteri ilişkilerinin nasıl olduğunu görmem gerekiyordu.

Kısaca Teknovol Ne İş Yapar?

Teknovol bir şirketin dijital ortamdaki görünürlüğünü arttırmayı hedeflemiş bir startup şirketidir. Yani yaptığı işleri biraz daha açmam gerekirse: Sosyal medya yönetimi, SEO danışmanlığı, Google Adwords yönetimi, Sosyal medya yönetimi, web geliştirme.

TEKNOVOL Bana Neler Kattı?

  • Slack : İlk defa Slack ile Teknovol’de tanıştım. (Şirket içi ekibin iletişim kurması için kullanılan bir platform.)
  • Asana : İlk defa Asana ile Teknovol’de tanıştım. (Asana proje yönetim sistemlerinden biridir.)
  • Ekip çalışmasıyla bir projenin nasıl yürüldüğünü gördüm.
  • WordPress : WordPress ile daha önceden siteler kurmuştum ancak müşterilerin enterasan istekleri sonucunda çok farklı pluginlerin ne işe yaradığını ve bir o kadar da WordPress üzerinde alınan hataların çözümünü öğrendim.
  • PrestaShop : E-ticaret sitesi projelerimizde kullandığımız PrestaShop ‘un nasıl kullanıldığı, ne gibi avantajlara sahip olduğu, tema düzenlemesinin nasıl yapıldığına kadar bir çok konu üzerinde bilgi sahibi oldum.
  • HTML tabanlı siteleri gitlab üzerinden tasarlayarak GIT sisteminin nasıl kullanıldığını öğrendim.
  • PHP ve JavaScript ‘in temellerini attım.
  • Server yönetimi konusunda bilgi edindim.
  • SEO : Arama motoru optimizasyonu konusunda en güncel bilgilere burada yani Teknovol’de öğrendim.
  • Sosyal Medya Yönetimi : İşletmelerin sosyal medya hesaplarının nasıl yönetilmesi gerektiğini öğrendim.
  • İnternet Reklamları Yönetimi : Google Adwords ve Google Adsense ‘nin nasıl yönetildiğini öğrendim.
  • Şirketin bir projesi olan Webmaster.Kitchen sayesinde yabancı kaynaklardan bulduğum içeriği Türkçe’ye çevirerek hem yeni gelişmelerden haberdar oldum hem de içerik üretirken hangi konuların önemli olduğunu tecrübe ettim.
  • Ofise yeni gelen arkadaşlara kısa eğitimler vererek topluluk önünde konuşma gibi yetkinliklerimi bir adım ileri taşıdım.
  • İşlerin yönetilmesi konusunda etkin bir rol oynayarak liderlik yönümü geliştirdim.
  • Webmaster Meetup etkinliği düzenleyerek bir organizasyonun nasıl yapıldığı konusunda bilgi sahibi oldum.
  • Bir start-up şirketi nasıl açılır?, nasıl yönetilir?, faturalandırma nasıl yapılır?, müşteriyle nasıl iletişim kurulur?, fiyat teklifi neye göre verilir? gibi soruların cevaplarını da az çok öğrendim.
  • Photoshop ve Illustrator gibi programlarda kendimi geliştirdim.

Ve şu anda hatırlayamadığım birçok konu olduğunu, bundan sonra da öğreneceğim birçok şey olduğunu biliyorum.

Yazdığım tüm maddeler için benden iyisi yok gibi bir şey tabii ki diyemem ancak kendi açımdan baktığımda epey mesafe katettim. Kısaca Teknovol hem kişisel hem de teknik yönden çok şey kazandırdı. Keşke demeyi çok sevmem ama Keşke Teknovol gibi bir startup ortamına üniversite 1.sınıfta katılsaydım.

Bu tecrübelerimin sonucunda Saha Bilgi Teknolojileri ‘nde öğrenciyken uzaktan çalışma imkanı yakaladım. Yaklaşık 3 aydır Saha BT ‘de çalışıyorum. Birçok Bilgisayar Mühendisliği mezunu insan iş ararken, ben mezun olmadan çalışmaya başladım.

Teknovol ‘de yardımlarını esirgemeyen başta Yunus Emre Karabulut daha sonra ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.

Veda yazısı gibi oldu ama Teknovol ‘de geçirdiğim +1 yılın hatrına yazmak istedim. Çalışmaya devam :)

Etiketler:
#teknovol